INGREDIENCE: 3 bílky, špetka soli, citrónová šťáva, 3 tabletky sacharinu, l žloutek, l lžíce proseté strouhanky, 4 lžíce mletých vlašských ořechů, tuk a mouka na plech, šlehačka a několik ořechových jader.
Krém: 100 g másla, 2 žloutky, 6 tabletek sacharinu, 2 lžíce mléka, l lžíce kakaa, l lžička rumu, l lžíce mletých ořechů.
POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé bílky vyklepneme do misky, přisolíme a šleháme. Mezi šleháním přidáme pár kapele citrónové šťávy a sacharin rozpuštěný ve lžičce horké vody. Do hustého sněhu vmícháme strouhanku smíchanou s mletými ořechy. Těsto vlijeme na vymaštěný plech a upečeme
v předehřáté troubě.
Příprava krému: změklé máslo Ušleháme do pěny, přidáme žloutky, sacharin rozpuštěný v horkém mléce, lžíci kakaa a nakonec krém zahustíme mletými ořechy pokapanými rumem. Upečený moučník rozkrojíme na i polovinu, naplníme krémem, spojíme a dáme do chladu odležet. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a ořechovým jádrem.