xkuchtik.cz

 

JAHODOVÝ MOUČNÍK

 

INGREDIENCE: 280 g hladké mouky, 120 g másla, l dl studené mléka, 2 lžíce cukru, 500 g menších jahod.
Krém: 1/2 l mléka, 2 vanilkové cukru, 2 lžíce polohrubé mouky, l lžíce másla, 3 žloutky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, změklé máslo, cukr a mléko zpracujeme na vále, podsypeme moukou a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho sáčkem, aby neosychalo a dáme na 30 minut do chladna odpočinout. Pak ho rozdělíme na polovinu, vyválíme kruhy, vložíme je do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy, propícháme vidličkou a upečeme v horké troubě dosvětla. Mezitím svaříme mléko s l sáčkem cukru, se zbytkem cukru ušleháme v hrnku vejce a zašleháme i mouku. Vložíme na oheň a pomalu přiléváme horké mléko. Pilně mícháme a zahříváme. Když krém dosáhl varu, sejmeme jej z ohně, po krátkém ochlazení vmícháme máslo a mícháme do vychlazení. Studeným krémem potřeme upečené kruhy, poklademe je jahodami a spojíme.

 


Vloženo:11. 7. 2009  
http://www.xkuchtik.cz