xkuchtik.cz

 

TŘEŠŇOVÁ BUBLANINA II

 

INGREDIENCE: 3 vejce, 150 g cukru, 1 dl oleje (10 lžic), 10 lžic mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 500 g třešní, 1 sáček vanilkového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po lžících přidáváme olej a teplé mléko. Z bílků ušleháme hustý sníh, přidáme do něj vanilkový cukr a dobře zašleháme. Do žloutkové pěny přidáváme postupně mouku s práškem do pečiva a sníh. Dobře promícháme. Lehké těsto vlijeme do silně vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, urovnáme ho, rozprostřeme na něm omyté, osušené a odstopkované třešně (můžeme je obalit v cukru) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Pak necháme na pekáčku vychladnout a krájíme na řezy. Podáváme pocukrované.

 


Vloženo:13. 6. 2008  
http://www.xkuchtik.cz