xkuchtik.cz

 

TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ

 

INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 100 g rostlinného tuku, 2 žloutky, 80 g cukru, l lžička prášku do pečiva, trochu mléka, 2 lžíce marmelády.
Náplň: 250 g vypeckovaných třešní, 1/4 l vody, 2 lžíce ovocného sirupu (červeného), 1/2 ovocného pudinkového prášku, trochu griotky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky s práškem, tuku, žloutků, cukru a trochy mléka vypracujeme hladké těsto. Formu vymastíme a vysypeme moukou, rozložíme do ní těsto a upečeme. Mezitím si vypeckujeme třešně a uvaříme ovocný pudink. Upečený podklad koláče potřeme marmeládou, poklademe vypeckovanými třešněmi (mohou být i z kompotu, v tom případě vodu se sirupem nahradíme šťávou z kompotu), pokapeme griotkou a zalijeme teplým pudinkem. Necháme vychladit a podáváme.

 


Vloženo:23. 6. 2009  
http://www.xkuchtik.cz