INGREDIENCE: 800g mrkve, 80g slaniny, 500g vepřového plecka, 250g malých cibulek, 1-2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka cukru, 1větší pórek. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev opereme, oškrábeme, znovu opereme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky, vepřové maso na větší kousky. Cibulky oloupeme. Slaninu rozpustíme ve větší hluboké pánvi, vložíme do ní maso a po všech stranách je opečeme. Přidáme cibulky, oloupaný a jemně rozkrájený česnek a necháme za stálého obracení zesklovatět. Pak do pánve vložíme nakrájenou mrkev, pokrm osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a na malém plameni 20 minut pod pokličkou dusíme. Mezitím očistíme a opereme pórek rozkrájíme jej na tenká kolečka a do pánve jej přidáme až po dvaceti minutách dušení zeleniny. Společně s ostatním jej dusíme 5 minut.