INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce mouky, špetka práskl do pečiva, tuk a mouka na plech. Krém: 500 g měkkého tvarohu, 2 lžíce rozinek předem namočených v rumu, 4 půlky Kompotovaných broskví (meruněk nebo ananasu), 4 lžíce cukru, 1/8 másla, l lžíce želatiny v prášku nebo granulích,
POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, do bílků přidáme špetku soli a šleháme elektrickým šlehačem dohusta. Pak přidáme cukr a za stálého šlehání žloutky a mouku se špetkou prášku. Plech vymastíme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou, vlijeme do něj těsto, stěrkou je urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut při vyšší teplotě. Mezitím začneme připravovat krém. Želatinu rozmícháme ve l/4 l vody a necháme asi 30 minut bobtnat. Měkký tvaroh, máslo a cukr umícháme do pěny, přidáme rozinky v rumu, nadrobno nasekané ovoce (můžeme přidat i lžíci nasekaných oříšků). Nabobtnalou želatinu promícháme, zahřejeme asi na 60 °C a necháme za občasného zamíchání ochladit (ne příliš). Pak ji nalijeme do tvarohového krému, dobře promícháme a necháme důkladně vychladit v chladničce. Piškot rozkrojíme na dva nebo tři díly, jednotlivé plochy krémem potřeme, piškot naskládáme na sebe a nakrájíme na kostky. Povrch bud ozdobíme zbylým krémem s kouskem ovoce, nebo čokoládovou polevou s oloupanou mandlí. Podáváme dobře vychlazené. Pokud pečeme jen 7 minut v prudce rozehřáté troubě, můžeme jej po vyjmutí a sesunutí z plechu přikrýt utěrkou a stočit do rolády. Po vychladnutí roládu rozvineme, utěrku sejmeme a celou plochu rozvinuté rolády potřeme připraveným krémem. Opět svineme, ozdobíme zbylým Krémem nebo čokoládovou polevou a povrch ozdobíme kousky ovoce, ořechu, loupaných mandlí a pusinkami krému. Podáváme dobře vychlazené.