INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 5 žloutků, 250 g moučkového cukru, l balíček vanilkového cukru, 250 g rostlinného tuku Hera, 300 g polohrubé mouky, l prášek do pečiva, citrónová kůra z dobře teplou vodou omytého citrónu, 2 lžíce rozinek, l lžíce citronátu, sníh z 5 bílků, tuk a mouka na formu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh rozdrobíme, smícháme se žloutky, změklým tukem a cukrem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva, horkou vodou promyté rozinky, citronát nebo nasekané kandované ovoce. Těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků. Formu na věnec (nebo nižší bábovku) vymastíme rozehřátým tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto. Urovnáme ho a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při mírném teple asi 40 minut. Tvarohový věnec necháme vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme a podáváme pocukrovaný.