INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, 100 g změklého másla nebo rostlinného tuku, l vejce, výraznější marmeláda, čerstvé nebo kompotované ovoce, tuk a hrubá mouka na formu. Krém: 3 dl mléka, l vanilkový pudinkový prášek, 3 lžičky cukru, 2 žloutky, 2 bílky, l lžíce vanilkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku s mlékem smícháme, přidáme změklé máslo a těsto zaděláme vejcem. Kulatou formu na koláč vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto vyválíme do kruhu a do formy je vložíme. Propíchneme na několika místech vidličkou a upečeme. Pečené těsto necháme ve formě zchladnout, natřeme ho marmeládou, na marmeládu rozložíme ovoce a celý koláč zalijeme krémem. Příprava krému: V mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek a směs přivedeme do varu. Pak sejmeme z ohně, vmícháme žloutky a do chladného krému i hustý sníh ušlehaný z bílků a vanilkového cukru. Místo sněhu můžeme použít i l až 2 dl hustě ušlehané šlehačky. Po urovnání krému na koláči vložíme celý moučník do chladničky a necháme vychladnout.