INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouku, 100 g hořké čokolády na vařeni, 200 g másla, 175 g cukru, l baliček vanilkového cukru, 4 vejce, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1/8 l suchého červeného vína, l lžička mleté skořice, l lžička kakaa, špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku, máslo a trochu strouhanky na vymazání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Čokoládu nastrouháme najemno. Do pěny našleháme máslo, cukr a vanilkový cukr. Postupně přidáváme vajíčka a celé důkladně našleháme. Do mouky vmícháme prášek do pečiva a pomalu přidáváme do máslové pěny. Dále zašleháme červené víno, skořici, kakao, muškátový oříšek a nakonec strouhanou čokoládu. Těsto vlijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, v případě, že koláč vybíhá nerovnoměrně, formu po 12 minutách otočíme. Potom špejlí zkusíme, zda je koláč propečený a v případě potřeby ještě dopékáme. Můžeme přizdobit čokoládovou polevou.