ovoce dávka cukru na 1 l nálevu doba sterilace stupeň ster. angrešt 400 g 20 minut 85 °C bezinky 900 g + 2 g kys. citrónové 15 minut 85 °C borůvky ve vl. šťávě 1 vrch. lžíce na 1 skl. 45 minut 90 °C broskve 500 g 20 minut 85 °C hroznové víno 350 g 20 minut 85 °C hrušky 250 g 30 minut 85-90 °C jablka 400 g 20 minut 85 °C jahody a maliny 600 g + 1 g kys. citr. 20 minut 85 °C jeřabiny 750g 30 minut 95 °C meruňky 500 g 20 minut 85 °C rybíz 850 g 25 minut 85 °C slívy 500 g 15 minut 90 °C švestky 300 g 20 minut 85 °C třešně 350 g 20 minut 85 °C višně 500 g 20 minut 85 °C