xkuchtik.cz

 

RYBÍZOVÝ KOMPOT

 

INGREDIENCE: l ks červeného rybízu, l chemicky neošetřený citrón, 500 g želírovacího cukru, 1/4 lžičky mleté skořice, špetka mletého zázvoru, špetka mletého hřebíčku, odlivka koňaku nebo ovocné pálenky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybíz omyjeme a necháme důkladně okapat. Plody vidličkou rozmačkáme a našleháme v mixéru. Citrón přelijeme horkou vodou, osušíme, okrájíme z něj tenkou kůru a vymačkáme. Rozmixované rybízové plody smícháme s citrónovou šťávou a kůrou, cukrem a kořením. Kvedlačkou mícháme směs až do rozpuštění cukru. Do směsi zamícháme koňak nebo jiný alkohol. Kompotem naplníme láhve a uzavřeme je. Kompot necháme asi 2-3 týdny proležet v ledničce. Tato rybízová pikantní pochoutka je nejlepší jako příloha k pečeným a grilovaným rybám a divočině.

 


Vloženo:4. 7. 2014  
http://www.xkuchtik.cz