INGREDIENCE: l kg třešní, 800 g červeného rybízu, 750 g malin, šťáva z l citrónu, l kousek skořicové kůry, 1/2 l přírodní rybízové stavy, 500 g želírovacího cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Třešně a rybíz omyjeme a necháme okapat. Třešně zbavíme stopek a vypeckujeme je, ale pecky necháme ve stejné nádobě jako třešně. Třešně dáme do cedníku a šťávu necháme protéci. Rybíz rozmačkáme vidličkou. Maliny přebereme, a je-li to nutné, odtrhneme zbylé stopky. Ovoce opatrně promícháme, dáme do sklenic a trochu je stlačíme. Citrónovou šťávu přidáme do šťávy ovocné. Skořici rozlomíme na 3 kusy. Obojí ještě s želírovacím cukrem a rybízovou šťávou nahřejeme. Kusy skořice nakonec vyjmeme. Horký nálev nalijeme k ovoci do sklenic. Sklenice zavřeme a zavařujeme při teplotě 75 °C asi 30 minut.