xkuchtik.cz

 

BROSKVOVÁ NEBO MERUŇKOVÁ MARMELÁDA.

 

INGREDIENCE: 1 kg očištěného a pokrájeného ovoce, 700 g cukru, lžička kyseliny citrónové, sáček Pektogelu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté broskve nebo meruňky vypeckujeme, vykrájíme případně poškozené části, ovoce pokrájíme na menší kousky, podlijeme trochou vody a pomalu rozvařujeme. Pokud chceme mít marmeládu velmi jemnou, rozemeleme očištěné plody mlýnkem na maso. Odpaříme asi třetinu obsahu, pak přidáme cukr, povaříme 5 minut, přidáme Pektogel smíchaný s trochou cukru, zase krátce povaříme a nakonec vmícháme kyselinu citrónovou a Sorban. Pokud jsou meruňky velmi zralé a sladké, dáme cukru jen 500-600 g. Vařící marmeládu vlijeme do připravených čistých skleniček, zavíčkujeme, skleničky obrátíme dnem nahoru, aby se vysterilovala víčka, po chvíli obrátíme a uklidíme.

 


Vloženo:28. 7. 2005  
http://www.xkuchtik.cz