INGREDIENCE: 400g vepřového ramínka nebo plecka (bez kostí), lžíce másla nebo rostlinného tuku sůl pepř, 1/2 l masového vývaru (i z kostky), 500 g mrkve, 200 g pórku, 500 g brambor, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso rozkrájíme na kostky, na rozehřátém tuku je ze všech stran důkladně opečeme, osolíme, opepřfme a zalité.vývarem velmi mírně 30 minut vaříme. Mezitím rozkrájíme na kolečka očištěnou a opranou mrkev a pórek. Oloupané brambory rozkrájíme na kostičky a všechnu zeleninu přidáme po 30 minutách varu k masu. Společně dalších 20 minut dusíme pod.pokličkou. Petrželku opereme a jemně rozkrdjíme. Guláš nakonec podle chuti ještě přisolíme a dopepříme. Před podávánfm jej zasypeme petrželkou.