xkuchtik.cz

 

JAHODOVÁ MARMELÁDA S MANDLEMI

 

INGREDIENCE: 2 kg zralých jahod, 2 kg želírovacího cukru, 200 g mandlových plátků, 5 g kyseliny citrónové. POSTUP PŘÍPRAVY: Jahody omyjeme a necháme úplně uschnout. Plody zbavíme stopek a rozpůlíme. Z želírovacího cukru odejmeme 2 lžíce. Ostatní cukr promícháme s ovocem a necháme přes noc proležet. Proleželou směs dáme do vysokého hrnce a na mírném ohni přivedeme pomalu do varu. Mezitím osmahneme v suché pánvi mandlové plátky dozlatova. Dvě lžíce želírovacího cukru promícháme s kyselinou citrónovou a přimícháme přímo do vařících jahod. Zavařeninu necháme asi 2 minuty vřít, dokud z ní není hodně hustá, želatinová, ale tekoucí hmota. Hrnec odstavíme z plotny a zamícháme do marmelády osmahnuté mandlové plátky. Vyzkoušíme, zda hmota skutečně zželírovala. Sklenice naplníme marmeládou a zavřeme. Během chladnutí naplněné sklenice několikrát otočíme, aby se mandle v marmeládě rovnoměrně rozmístily.

 


Vloženo:1. 7. 2012  
http://www.xkuchtik.cz