INGREDIENCE: 1,5 kg malin, 600 g cukru, l Pektogel, l lžička kyseliny citrónové, špetka Sorbanu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maliny vsypeme do nádoby s osolenou teplou vodu, necháme chvíli máčet (aby vyplaval hmyz), pak je propláchneme studenou vodou, nasypeme do širšího kastrole a rozvaříme. Trochu prochladlých malin prolisujeme přes síto nebo v mlýnku na ovoce. Zbude nám asi l kg malinového protlaku, který opět vlijeme do kastrole, přidáme cukr, přivedeme k varu, vsypeme Pektogel, minutu povaříme, přidáme kyselinu citrónovou, opět povaříme, vmícháme Sorban a po chvíli vlijeme do skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Malinový protlak můžeme také kombinovat s rybízovým nebo angreštovým protlakem, jablečným pyré apod.