xkuchtik.cz

 

MERUŇKOVÝ DŽEM S PEKTOGELEM

 

INGREDIENCE: 3 kg meruněk, 2,5 kg cukru, 2 balíčky Pektogelu, 2 lžičky kyseliny citrónové, 1/2 lžičky Sorbanu. POSTUP PŘÍPRAVY: Meruňky omyjeme, necháme okapat, rozkrojíme a vypeckujeme. Větší plody překrájíme, vložíme do širšího hrnce, posypeme polovinou cukru, promícháme a zahřejeme. Vaříme asi 5 minut, pak sejmeme z ohně, přikryjeme a necháme do druhého dne proslazovat. Poté opět přivedeme k varu a necháme odpařit část šťávy. Přidáme zbytek cukru, Pektogely a opět povaříme. Ke konci vmícháme kyselinu citrónovou, Sorban a ukončíme var. Můžeme přidat i sklenku nebo alespoň lžičku meruňkovice. Horký džem lijeme do skleniček, uzavřeme je víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme chladnout. Po vychladnutí uklidíme do chladné místnosti.

 


Vloženo:1. 7. 2012  
http://www.xkuchtik.cz