xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ MASO SE SÓJOVOU OMÁČKOU A PÓRKEM.

 

INGREDIENCE: 500 g vepřové kýiy nebo libového masa z plecka, 2 lžíce oleje, 400 g pórku, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce smetany ke šlehánf (33%), 4-5 lžic sójové omáčky, 4 krajíce chleba, 40 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, z něhož jsme odstranili kosti a kůži, nakrájíme na proužky. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm za stálého obracení po všech stranách dozlatohněda opečeme. Přidáme k němu očištěný, opraný a na tenká kolečka nakrájený pórek. Společně opékáme ještě 2 minuty. Pak postupné přiléváme víno, smetanu a sójovou omáčku. Promícháme a chvilku na malém ohni vaříme. Mezitím na druhé pánvi opečeme po obou stranách na rozpuštěném másle krajíce chleba. Podáváme je k masu horké, na předehřátých talířích. Pozn.: Vepřové maso má rychle zhnědnout a změknout. Pánev má být velmi horká a masem nepřeplněná. Doporučuje se proto vkládat maso do pánve jen po částech, a opečené nechat uložené v teple.

 


Vloženo:25. 1. 2001  
http://www.xkuchtik.cz