INGREDIENCE: 1,5 kg jablk, 4 menší cibule, l hrnek cukru, l hrnek 8% octa, l lžička grilovacího koření, 1/2 lžičky kari, l stroužek česneku, l lžíce sójové omáčky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, odstraníme stopku a okvětí a jablka nakrájíme na kousky. Cibule sloupneme a rozčtvrtíme. Pak jablka i cibuli semeleme na masovém strojku, vlijeme do kastrole, podlijeme trochou vody a vaříme na mírném ohni. Do rozvařené směsi přidáme cukr a necháme ho rozpustit, pak vhodíme koření, utřený nebo rozdrcený česnek, vlijeme ocet, ještě povaříme dohusta, dochutíme sójovou omáčkou (nebo jen solí), horkou směs vlijeme do skleniček a dobře uzavřeme. Používáme jako hořčici k masu a pod.