INGREDIENCE: 600 g vypeckovaných švestek, l lžíce sterilovaného kopru (nebo svazek čerstvého - bez silnějších stonků), 2 lžíce estragonového octa, palička česneku, 2 lžíce sladké papriky, l lžička ostré papriky nebo čili, l lžíce soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypeckované švestky rozmixujeme nebo umeleme na strojku na maso, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny. Přidáme velmi jemně nasekaný kopr, podlijeme trochou estragonového octa a vaříme dál. Mezitím prolisujeme oloupanou paličku česneku a přidáme ji do směsi. Nakonec do houstnoucí omáčky vmícháme oba druhy papriky a sůl. Podle chuti můžeme ještě trochu přisladit, zvlášť nebyly-li švestky dost sladké. Vařící omáčku nalijeme do sklenic, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout. Omáčku používáme při grilování nebo smažení masa.