INGREDIENCE. 500 g malých cibulek, 250 g mrkve, 1 kuře (o hmotnosti asi 1250g), 2 lžíce oleje, ,sůl, čerstvě mletý pepř, 60g másla 1 lžička tymiánu, 2 bobkové.listy, 4 lžíce kuřecího bujónu, 100 g krémového sýra žervé, rozšlehaného s trochou smetany nebo mléka na hustotu polotekuté smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupáme, mrkev očistíme, oškrábeme, opereme a nakrájíme na silnější kolečka. Rozmrazené kuře dobře opereme, dosucha otřeme a rozdělíme na osm dílů. Na větší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, kuře na něm po všech stranách opečeme, pak je vyjmeme, osolíme opepříme a necháme v teple. Do kastrolu přidáme 30 g másla, cibuli a mrkev, oboje společně osmahneme, osolíme, opepříme zasypeme tymiánem, přidáme bobkový list, pak opečené kuře se šťávou, která z něho vytekla během opékání. Zalijeme kuřecím bujónem, kastrol přiklopíme a vše na malém ohni 20 minut dusíme. Na větší pánvi rozehřejeme zbylé máslo, porce kuřete vyjmeme ze zeleniny a opékáme je na másle dozlatova, kůžičkou dospod. Mezitím vyjmeme z kastrolu děrovanou naběračkou cibuli a mrkev a oboje dáme na vyhřátou mísu. Na zeleninu položíme na másle dozlatova opečené kuře a vše dáme na teplé místo. Vydušenou šťávu zahustíme rozšlehaným krémovým sýrem a nalijeme do omáčníku. Podáváme ji zvlášť. K takto připravenému kuřeti je vhodné podávat vařené brambory a salát ze syrové sezónní zeleniny.