xkuchtik.cz

 

DĚTSKÁ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

 

INGREDIENCE: 1 kg jablk, několik meruněk, broskví nebo jahod, 500 g cukru, l lžíce citrónové šťávy.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a pokrájíme je na kousky. Meruňky nebo broskve vypeckujeme a umeleme nebo jemně pokrájíme. Jahody důkladně omyjeme a pokrájíme na plátky. Ovoce dáme do kastrole, podlijeme trochou vody a povaříme. Asi po 15 minutách varu přidáme cukr (můžeme ale přesnídávku připravit i bez cukru a osladit ji až při podávání), dobře promícháme a vaříme ještě asi 10 minut. Přiměřeně hustou přesnídávku dochutíme citrónovou šťávou, promícháme a vařící nalijeme do malých skleniček. Hned zavíčkujeme, obrátíme, aby se víčko vysterilovalo, a po ochlazení uklidíme do chladné a temné místnosti. Pokud chceme mít přesnídávku velice jemnou, před varem ovoce rozmixujeme. Pokud ho mixujeme až po uvaření, musíme skleničky sterilovat asi 10 minut varem.

 


Vloženo:18. 5. 2009  
http://www.xkuchtik.cz