INGREDIENCE: Jako odměrku použijeme kelímek od jogurtu (asi 200 ml): Těsto: 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 kelímek cukru, krupice, 1 balíček vanilinového cukru, 4 vejce, 2 kelímky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, citrónová kůra z jedné poloviny dobře omytého, chemicky neošetřeného citrónu, tuk a mouka na plech.
POSTUP PŘÍPRAVY: Smetanu nalijeme do hlubší mísy. Odměřený cukr smícháme s vanilinovým cukrem a spolu s vejci přidáme do smetany. Vše dobře rozmícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a citrónovou kůru. Těsto rozestřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. V pěedehřáté mírně horké troubě 10 minut pečeme. Mezitím. připravíme polevu: Změklé máslo smícháme s cukrem, vanilinovým cukrem a mlékem, nakonec přidáme nahrubo rozkrájené mandle. Koláč vyjmeme z trouby potřeme polevou a dáme ještě na dalších 10 minut do trouby (na vrchní drážku) péci.