INGREDIENCE: 100 g tvrdé žemle, mléko, 50 g mandlí nebo ořechových jader, 180 g másla, 8 vajec, 100 g cukru, 150 g čokolády, sůl.
Těsto: 400 g jemné krupičkové mouky, 60 g másla, l celé vejce, l dl vlažné vody, sůl, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle zbavíme tvrdé kůrky, nakrájíme na plátky, namočíme do mléka a změklé vymačkáme. Rozsekáme mandle (nebo ustrouháme ořechy), utřeme máslo se žloutky, přidáme cukr, změklou čokoládu a špetku soli. Vše promícháme, vymícháme dohladka a pak zkypříme sněhem z 8 bílků. Hmotu rozetřeme na vytažené základní těsto, závin svineme a upečeme. Upečený můžeme ještě polít čokoládovou polevou.