xkuchtik.cz

 

OŘECHOVÁ BÁBOVKA.

 

INGREDIENCE: 4 vejce, 120 g másla, 240 g pískového cukru, 1/4 l mléka, 250 g polohrubé mouky, 100 g strouhaných vlašských ořechů, l prášek do pečiva, strouhaná citrónová kůra, vanilkový cukr, tuk a mouka na formu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr utřeme se změklým máslem a postupně zašleháváme žloutky. Bílky oddělíme a ušleháme na hustý sníh. Do něj zašleháme vanilkový cukr. Do žloutkové směsi vyšlehané do pěny pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko, nastrouhanou
kůru z dobře omytého citrónu a nakonec těsto zlehčíme hustým bílkovým sněhem. Formu na bábovku vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vlijeme, urovnáme a bábovku dáme do předehřáté trouby. Pečeme pomalu při nepříliš vysoké teplotě. Asi po půl hodině píchneme do bábovky špejlí, abychom se přesvědčili, zda je upečená. Pokud na špejli neulpí těsto, bábovku vyklopíme, pocukrujeme a necháme vychladnout.

 


Vloženo:21. 9. 2004  
http://www.xkuchtik.cz