xkuchtik.cz

 

BĚTINA BÁBOVKA.

 

INGREDIENCE: 6 vajec, 250 g pískového cukru, l dl oleje, l dl vody, 250 g polohrubé mouky, l vanilkový pudink, lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, citrónová kůra, 1/2 prášku do pečiva.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky třeme s cukrem, přidáme po částech olej a horkou vodu a šleháme, až je směs hustá. Pak vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem a lžičkou prášku do pečiva, těsto zlehčíme hustým sněhem z bílků a ovoníme strouhanou citrónovou kůrou. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, spojíme ji s částí těsta a pak do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy lijeme světlé těsto, těsto s kakaem a opět zbylé světlé těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

 


Vloženo:13. 10. 2003  
http://www.xkuchtik.cz