INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 250 g rostlinného másla, 250 g pískového cukru, citrónová kůra z dobře omytého citrónu, 4 vejce, 350 g hrubé mouky, l prášek do pečiva, l lžíce vanilkového cukru do sněhu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme se změklým rostlinným máslem, přidáme cukr a třeme do pěny. Přidáváme tvaroh, nastrouhanou citrónovou kůru a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pokud je těsto příliš husté, přidáme trochu mléka. Nakonec vmícháme hustý sníh ušlehaný z bílků, do nichž jsme zašlehali lžíci vanilkového cukru. Bábovkovou formu vymastíme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme do ní těsto a v předehřáté troubě pečeme při mírném žáru asi 60 minut. Upečenou bábovku vyklopíme, necháme dobře vychladnout, pocukrujeme a podáváme.