xkuchtik.cz

 

OŘECHOVÝ DORT.

 

INGREDIENCE: 250 g ořechových jader, 250 g moučkového cukru, 6 vajec, citrónová šťáva, 2 lžíce jemné strouhanky, tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy, marmeláda.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky ušleháme s prosátým cukrem v lehkou pěnu, poté vmícháme jemně mletá ořechová jádra, citrónovou šťávu, strouhanku a posléze tuhý sníh z bílků. Těsto vložíme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozkrojíme na dva pláty, spojíme je marmeládou a dort polijeme polevou.
Poleva: 60 g moučkového cukru, 60 g tuku Iva, 20 g kakaa, l lžíce Solamylu, 2 lžíce vody Prosátý moučkový cukr, kakao a ostatní přísady vložíme do malého kastrůlku, ten postavíme do kastrolu s teplou vodou a za stálého míchání zahříváme, až se suroviny spojí v hladkou polevu.

 


Vloženo:7. 3. 2007  
http://www.xkuchtik.cz