INGREDIENCE: 3 pomeranče, 1 vanilkový pudink, 5 lžic cukru, 1/2 l mléka, 2 vejce, 4 lžíce tvarohu, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce nahrubo usekaných ořechů nebo oloupaných maudlí (nemusí být), vanilinový cukr, 1/l8 l šlehané smetany, asi 50g čokolády.
POSTUP PŘÍPRAVY: Pomeranče omyjeme, osušíme, rozpůlíme. Lžičkou z nich vyjmeme nad miskou dřeň, zbavíme ji jadérek a bílých vláken a na talířku ji nakrájíme na kousky. Pod tekoucí vodou omyjeme na cedníčku rozinky, necháme je okapat a smícháme je s pomerančovou dření a šťávou. Podle návodu na sáčku uvaříme vanilkový pudink. Když je vychladlý, vmícháme do něj postupně tvaroh utřený se žloutky a připravené kousky pomeranče s rozinkami. Krém zjemníme tuhým snéhem ušlehaným ze dvou bílků. Pak krémem plníme půlky pomerančů, nahoře zdobíme kopečkem šlehané smetany a sypeme rozsekanými ořechy a strouhanou čokoládou.