xkuchtik.cz

 

VÍDEŇSKÝ DORT.

 

INGREDIENCE: 7 vajec, 220 g pískového cukru, 5 lžic horké vody, 180 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 100 g mletých mandlí nebo ořechů, lžička prášku do pečiva, meruňková zavařenina, čokoládová poleva, šlehačka na ozdobu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky s cukrem šleháme, za občasného přidání lžíce horké vody, do husté pěny. Přidáme mouku s práškem, kakaem a strouhanými mandlemi, promícháme a těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků. Nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy a pomalu pečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozkrojíme, potřeme zavařeninou a přelijeme čokoládovou polevou. Podáváme s kopečkem šlehačky.

 


Vloženo:31. 10. 2003  
http://www.xkuchtik.cz