INGREDIENCE: l balíček dlouhých (cukrářských) piškotů, kulatých (dětských) piškotů, 100 g čokolády na vaření, sklenka rumu, šlehačka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme náplň. Smetanu nebo šlehačku svaříme s kakaem a za občasného zamíchání ochladíme ve studené lázni. Změklé máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny a za stálého míchání (nejlépe šlehačem) přidáváme vychlazenou smetanu s kakaem a nakonec strouhané, předem oloupané mandle. Kulatou dortovou formu vyložíme dětskými piškoty, zalijeme je částí krému a po obvodu postavíme podlouhlé piškoty. Vrstvíme střídavě kulaté piškoty a krém až do vypotřebování. Jednotlivé vrstvy můžeme ještě prosypávat nastrouhanou čokoládou nebo Grankem. Povrch vytvarujeme do bochánku. Naplněnou formu vložíme asi na 10 hodin do chladničky a před podáváním dort ozdobíme šlehačkou, čokoládou a ovocem (ananas, broskve, bobulky vína, jahody apod.).