INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, l lžíce kakaa, 70 g moučkového cukru, l vanilkový cukr, 130 g rostlinného tuku (Hera), l žloutek, 3 lžíce strouhaných vlašských ořechů, půlky ořechových jader.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, cukr, kakao a ořechy zaděláme žloutkem a změklým tukem a vypracujeme hladké těsto. Pokud bude těsto příliš husté, povolíme je lžící mléka. Těsto vyválíme na pomoučeném vále, formičkou vykrájíme kolečka a na pomaštěném plechu je upečeme. Druhý den je naplníme náplní a přelijeme polevou. Máslo utřeme s cukrem a žloutkem, kávu spaříme vařící vodou, rozmícháme a přidáme do krému. Zahustíme ořechy, dobře rozmícháme a necháme vychladit. Polevu připravíme rozmícháním cukru s vodou, v níž jsme rozpustili instantní kávu.