INGREDIENCE: 210 g polohrubé mouky, 140 g rostlinného tuku, 70 g cukru, 2 žloutky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, změklého tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu přikryté fólií odpočinout v chladu. Pak vyválíme plát, formičkou vykrájíme kolečka, rozložíme je na pomaštěný plech a upečeme dobleda v horké troubě. Druhý den je naplníme krémem: mléko, žloutky, mouku nebo pudink a cukr zahříváme za stálého míchání ve vodní lázni, až krém zhoustne. Pak vyjmeme a za občasného zamíchání necháme zchladnout. Do vlažného krému vmícháme po lžičkách máslo a krém mícháme, až je studený a hustý. Naplněná kolečka přelijeme citrónovou polevou, kterou umícháme z cukru a citrónové šťávy. Potřená kolečka necháme zaschnout.