INGREDIENCE: 450 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 1/2 šálku mléka, vanilkový cukr na obalení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s ořechy, cukrem a změklým máslem, přidáme mléko, aby bylo těsto tvárné, a dobře ho propracujeme. Podle potřeby vál podsypáváme moukou. Hladké těsto přikryjeme sáčkem a dáme do chladničky alespoň na Hodinu odležet. Pak z těsta vyválíme váleček, odkrajujeme malé kousky a ve dlaních tvarujeme rohlíčky. Plech vyložíme pečicím papírem, vytřeme voskem nebo vymastíme tukem, rozložíme rohlíčky a ve středně vyhřáté troubě upečeme dožluta. Nepečeme prudce, aby se ořechy neopálily a cukr nekaramelizoval. Ještě horké rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru smíchaném s moučkovým a necháme v chladu v krabici rozležet alespoň týden.