INGREDIENCE: 150 g hladké mouky, 70 g škrobové moučky (Maizena), 70 g moučkového cukru, 80 g mletých lískových oříšků, 150 g tuku nebo másla, 2 žloutky, trochu mléka, tuk na vymaštění plechu, vanilkový cukr na obalování upečených rohlíčků.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, škrob, cukr a oříšky smícháme, přidáme změklý tuk nebo máslo, vmícháme žloutky a trochu mléka, abychom těsto dobře propracovali. Hladké a nepříliš husté těsto přikryjeme mikrotenovým sáčkem a dáme do chladna odpočinout. Pak z něho tvarujeme rukama malé rohlíčky, rozložíme je na pomaštěný plech a v mírně vyhřáté troubě (150-180° C) upečeme dobleda. Ještě horké rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru, do něhož jsme přidali trochu moučkového cukru.