INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, l prášek do perníku, 100 g cukru, 50 g másla nebo rostlinného tuku, l vrchovatá lžíce medu, l vejce, 1/2 šálku mléka.
POSTUP PŘÍPRAVY: V horkém mléce rozpustíme med, tuk a nakonec zašleháme vejce. Tekutinu vlijeme do mouky smíchané s práškem do perníku a s cukrem. Vypracujeme husté těsto, které necháme v chladu přikryté alobalem nebo mikrotenovým sáčkem asi 2 hodiny uležet. Zakryté těsto však můžeme v chladu nechat odpočinout i přes noc. Pak na pomoučeném vále vyválíme plát a vykrajujeme zvířátka, srdíčka apod. Perníčky upečeme na tukem vymaštěném plechu a po vychladnutí je buď ozdobíme ornamenty z cukrové polevy, nebo je potřeme citrónovou či rumovou polevou. Perníčky necháme aspoň 14 dní odležet.