INGREDIENCE: 100 g rozinek, 2 lžíce hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 140 g mletých vlašských ořechů nebo mletých neloupaných mandlí, 2 žloutky, 2 lžičky skořice, nastrouhaná kůra z citrónu, 2 tlučené hřebíčky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky semeleme nebo je velmi jemně nakrájíme. Smícháme je s moukou, cukrem, ořechy, kořením a citrónovou kůrou. Směs spojíme žloutky, a pokud bude třeba, přidáme lžíci vody, nebo ještě lépe vína. Vál posypeme moukou a z těsta vyválíme silnější plát (asi 4 mm). Vykrajujeme malé tvary, nožem je přenášíme na vymaštěný plech a pomalu, za stálého sledování pečeme v nepříliš horké troubě, aby se rozinky nepřipálily. Byly by hořké. Po vychladnutí potřeme cukroví citrónovou polevou ze 140 g moučkového cukru a l lžíce citrónové šťávy. Cukroví potřebuje nejméně 14 dní rozležet. Pak je jedním z nejchutnějších druhů vánočního pečiva.