INGREDIENCE: 400 g hladké mouky, mouka na posypání, 250 g Hery, 200 g moučkového cukru, 2 žloutky, citrónová kůra, rybízová marmeláda na potření.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou, se žloutky a se změklým tukem. Pokud je těsto příliš husté, přidáme 1-2 lžíce vody nebo mléka. Těsto dobře propracujeme, přikryjeme folií a dáme na dvě hodiny do chladničky odpočinout. Pak vál posypeme moukou a polovinu těsta vyválíme. Kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka, rozložíme je na suchý plech a upečeme do světležluta. Z druhé poloviny vykrájíme rovněž kolečka, ale uprostřed vykrojíme náprstkem nebo malým tvořítkem kolečko. Upečeme stejně. Po vychladnutí potřeme plná kolečka marmeládou a s kolečky s vykrojeným očkem Spojíme. Linecké cukroví můžeme podávat hned, čerstvé, ale vydrží v chladu v krabici čerstvé a chutné po mnoho dní. Patří mezi nejlepší drobné a trvanlivé pečivo.