INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 200 g másla nebo Hery, 100 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového špetka soli, 1 rovná lžička prášku do pečiva, 4 žloutky uvařené natvrdo, l bílek na potření, krystalový cukr a sekané mandle na posypání.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prošijeme na vál, žloutky nastrouháme, přidáme cukr, špetku soli, prášek do pečiva, změklý tuk nebo máslo. Můžeme přidat i trochu mléka, aby se těsto dobře zpracovalo. Poté ho přikryjeme fólií a necháme dobře vychladit v chladničce. Studené těsto vyválíme na pomoučené desce, vykrájíme kolečka a z nich ještě odstraníme středy. Věnečky rozložíme na pomaštěný nebo papírem na pečení vyložený plech a dáme opět do chladu (nejlépe na balkón nebo do studené komory). Troubu předehřejeme a cukroví na plechu potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme krystalovým cukrem a sloupnutými, nahrubo nasekanými mandlemi. Upečeme dožluta.