INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 120 g moučkového cukru, 3 žloutky, l vanilkový cukr, špetka skořice, strouhaná citrónová kůra z jednoho citrónu. Náplň: 120 g másla, 100 g moučkového cukru, 120 g piškotů, l žloutek, l vanilkový cukr, 4 lžíce rumu nebo punče. Poleva: 50 g čokolády na vaření, l lžíce ztuženého tuku (Omega apod.)
POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, másla nebo Hery, cukru, skořice a strouhané citrónové kůry vypracujeme hladké těsto. Můžeme přidat l lžíci mléka. Těsto vyválíme na tenkou placku a vy- krájíme hvězdičky. Na pomaštěném plechu je upečeme dobleda a dáme vychladnout. Náplň připravíme smícháním změklého másla, cukru, žloutků a přidáním podrcených piškotů pokapaných rumem. Naplněné hvězdičky přelijeme čokoládou a tukem, umíchanými v horké vodní lázni. Povrch ozdobíme oloupanou mandlí nebo cukrovými perličkami.