INGREDIENCE: 250 g mletých ořechů, 100 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 vejce, l lžíce meruňkové marmelády.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do hladké mouky vmícháme mleté ořechy a cukr, přidáme marmeládu a zaděláme rozšlehanými vejci. Pokud bude třeba, přidáme ještě trochu mouky nebo lžíci mléka.
Ze směsi vypracujeme těsto, vyválíme ho na pomoučeném vále na l /2 cm tloušťku, rádýlkem nakrájíme na proužky, potřeme citrónovou polevou, kterou isme si připravili smícháním bílku, citrónové šťávy a cukru a důkladně ji promíchali. Polevu necháme chvíli zaschnout. Pak ještě rádýlkem znovu objedeme místa, kde se poleva slepila s těstem a tyčky přeneseme pomocí nože na plech pokrytý pečicím papírem (nebo pomaštěný a posypaný hrubou moukou). Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme při mírné teplotě, aby se ořechy nepřepalovaly a poleva aby nežloutla, ale zůstala krásně bílá. Ořechové tyčky necháme krátce rozležet.