INGREDIENCE: 1,5 kg očištěného celeru, 3 mrkve, 5 pěkných červených paprik (nejlépe kapií), 2 zelené papriky, 5 menších žampionů nebo jiných tvrdších hub, nálev z Pikanty nebo Novy.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný celer nakrájíme na proužky, stejně pokrájíme i papriky, mrkev nakrájíme na špalíčky nebo jí ozdobně nakrájíme na kytičky a žampiony na plátky. Malé žampiony můžeme nakrájet na čtvrtky. V hrnci svaříme vodu se lžičkou soli a trochou octa, vsypeme připravenou zeleninu i žampiony a vše 7 minut povaříme. Pak vyjmeme cedníkem, prolijeme čistou vodou a hned skládáme do sklenic. Zalijeme horkým nálevem, můžeme ještě na povrch přidat lžíci oleje, pak uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při 90 C. Po sterilaci necháme hned ochladit.