xkuchtik.cz

 

ČERVENÁ ŘEPA S CELEREM.

 

INGREDIENCE: 2 kg červené řepy, l kg očištěného celeru, 1 vetší křen, 1,4 l vody, 3 dl octa,
1/2 lžičky drceného anýzu, 3 lžíce soli, 2-3 lžíce cukru, kousek křenu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Červené řepě seřízneme chrást, omyjeme ji a dáme vařit asi na pul hodiny. Pak ji scedíme, necháme okapat, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer omyjeme, oloupeme, pokrájíme na čtvrtky, vhodíme do vody, přidáme trochu octa nebo kyseliny citrónové a uvaříme téměř doměkka. Celer nakrájíme na nudličky a smícháme s připravenou řepou. Zalijeme nálevem, který jsme si připravili svařením vody s anýzem, solí a cukrem, a pak už je krátce povaříme s octem. Zeleninu dáme do skleniček, na povrch přidáme lžičku nastrouhaného křenu, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 80 °C.

 


Vloženo:8. 9. 2005  
http://www.xkuchtik.cz