INGREDIENCE: 3 kg bílého hlávkového zelí, l kg kapií, 500 g cibule, 500 g mrkve, feferonky dle chuti, 350 g cukru, 4 dl octa, 1/2 l oleje, l sáček Deka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme, vadné listy odstraníme a vykrojíme košťál. Zelí nastrouháme nebo jemně pokrájíme. Papriky rozpůlíme a vykrojíme semeníky a stopku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo proužky. Pokud dáváme feferonky, odstraníme z nich semínka. Vše pokrájíme na nudličky nebo nastrouháme, vmícháme deko, cukr, ocet a olej, vše důkladně promícháme, naskládáme do sklenic tak, aby v nich nezůstal vzduch, zavíčkujeme a uložíme do chladu. Salát necháme alespoň tři týdny rozležet.