INGREDIENCE: Mrkev, kedlubny, fazolky, květák, okurky, hrášek, hořčičné semínko, celý pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné Kedlubny nakrájíme na hranolky nebo kostky, mrkev na silnější kolečka, fazolky na šikmé proužky, okurky na kolečka, květák rozebereme na růžičky. V osolené vodě (2 rovné lžičky na l litr vody) postupně povaříme připravené kedlubny, potom květák, mrkev, nakonec fazolky a hrášek tak, aby byly měkké, a odkapané rovnáme střídavě s okurkami a propláchnutým kořením do sklenic. Zalijeme horkým nálevem (uvedené přísady přivedeme k varu), ihned uzavřeme víčky, vložíme do sterilizačního hrnce a sterilujeme: po dobu 20-30 minut přivádíme teplotu na 90 °C, sklenice o obsahu 0,7-0,9 l sterilujeme 25 minut, menší sklenice 20 minut při uvedené teplotě. Poté sklenice ochladíme.