xkuchtik.cz

 

ZELNÁ ČALAMÁDA.

 

INGREDIENCE: 2,5 kg bílého hlávkového zelí, 1 kg kapií, 500 g cibule, 500 g mrkve, 5 feferonek, 400 g cukru.
Nálev: l a 3/4 l vody, 3 dl octa, l sáček Deka, l lžíce soli, 10 tabletek sacharinu, l lžička celého pepře, l lžička nového koření, l lžička hořčičného semínka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí nastrouháme, papriky očistíme, vykrojíme semeníky a stopky a nakrájíme je na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, z feferonek vykrojíme semínka. Směs promícháme a osolíme. Nálev svaříme a povaříme 10 minut. Zeleninu naskládáme do sklenic a zalijeme připraveným horkým nálevem, který jsme přecedili, aby neobsahoval koření. Sklenice zavíčkujeme a 10 minut sterilujeme při 90°C. Pokud použijeme přípravek Deko, sterilovat nemusíme.

 


Vloženo:14. 9. 2005  
http://www.xkuchtik.cz