INGREDIENCE: 2 kg paprik červených i zelených 2 kg nedozrálých rajčat, 4 cibule, l sáček Deka, 4 lžíce oleje, 2 dl octa, 350 g cukru, podle chuti feferonky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné papriky rozkrojíme a vykrojíme semeníky a měkká žebra. Rajčata vhodíme do vařící vody, po chvíli je polijeme studenou vodou a sloupneme. Papriky, rajčata i cibuli umeleme na masovém mlýnku a vlijeme do kastrole. Svaříme ocet, cukr a sáček Deka s trochou vody. Horkou směs vlijeme na umletou zeleninu, přidáme olej a pomalu za občasného promíchání vaříme asi hodinu, až je směs hustá jako kečup. Horkou paprikovou omáčku nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.