INGREDIENCE: 1,5 kg paprik nebo kapií, 4 cibule, 500 g rajčat, 2 dl oleje, palička česneku, 1/2 dl octa, l lžíce soli.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné papriky rozkrojíme a vyjmeme semeníky. Papriky vhodíme do vařící mírně osolené vody a 5 minut povaříme. Pak je vyndáme a necháme okapat. Rajčata vhodíme do vařící vody, vyjmeme, polijeme studenou vodou a sloupneme. Cibuli oloupeme a osmahneme ji, přidáme pokrájená rajčata a na mírném ohni dusíme. Mezitím okapané papriky umeleme na masovém strojku a přidáme do rajčat. Chvíli podusíme a přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, ocet a sůl. Společně ještě chvíli podusíme, až je hmota hustá. Pak horké naplníme do sklenic, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme ochladit.