INGREDIENCE: l kg červených paprik nebo kapií, l kg nedozrálých rajčat, 750 g cibule, dle chuti feferonky (5-10), 1/2 sáčku Deka, l dl octa, 150 g cukru, l lžička soli.
POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky omyjeme, vykrojíme stopky a semeníky a opláchneme je. Rajčata vhodíme do vařící vody, vyjmeme je, sloupneme slupku a dáme k paprikám. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Feferonky rozkrojíme a vyndáme semínka. Vše umeleme na masovém strojku. Směs zahříváme v širším kastrole, přidáme Deko, ocet, cukr a sůl a asi 40 minut vaříme za častého promíchání. Pak vařící směs vlijeme do skleniček, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru, aby se víčka vy sterilovala. Nebo horkou směs vlijeme do sklenic, uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce a 15 minut sterilujeme při 85-90°C. Poté ihned ochladíme.