xkuchtik.cz

 

RAJSKÁ ŠÁVÁ.

 

INGREDIENCE: 1,5 kg vyzrálých rajčat, l lžička soli, 2 lžičky cukru, špetka pepře.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vyzrálá rajčata omyjeme, případné vady vykrájíme, rajčata rozpůlíme, vhodíme do kastrole a rozvaříme. Pokud je třeba, podlijeme trochou vody. Rozvařená rajčata propasírujeme přes síto, vrátíme do kastrole, slupky a semínka vyhodíme, šávu ochutíme solí, cukrem a pepřem, necháme přejít varem, vlijeme do sklenic a 10 minut sterilujeme při 90 °C. Podobně připravíme i rajčatový protlak, a to tak, že propasírovanou šávu ochutíme a vaříme do zhoustnutí.

 


Vloženo:11. 11. 2004  
http://www.xkuchtik.cz